SWOLLWACHT.

Swollwacht is een lokale politieke partij die zich in de Zwolse gemeenteraad inzet voor werk, wonen en welzijn. De partij staat voor een sociaal en doelmatig beleid en voor transparant en integer besturen met respect voor de positie en belangen van burgers, ondernemers en maatschappelijke groeperingen.

BRAND CASE.

Opdrachtgever:
Swollwacht

Diensten:
Social media marketing en website beheer

De Zwolse politieke partij heeft als doel om de inwoners van Zwolle, donateurs en volgers te informeren over de partij, haar doelstellingen, kernwaarden, standpunten en gemeentelijke en politieke actualiteiten. Om hun doelgroep te bereiken en te kunnen blijven informeren over de thema’s die centraal staan binnen de partij en de politiek, kwam Swollwacht bij ons met het verzoek of wij konden ondersteunen bij het online zichtbaar zijn en blijven.

SOCIAL MEDIA MARKETING

Om de doelgroep van Swollwacht op de hoogte te houden van alles wat er binnen de partij, in Zwolle en in de politiek speelt, en om online nog beter zichtbaar te zijn, hebben wij het beheer van de zakelijke social media accounts op Facebook, Instagram en X (voorheen Twitter) op ons genomen. Voorafgaand hebben we de bestaande accounts onder de loep genomen en ervoor gezorgd dat deze zijn voorzien van de juiste gegevens en informatie. Daarnaast hebben we de pagina’s voorzien van dezelfde herkenbare uitstraling. Dit hebben we gedaan door een omslagfoto te ontwerpen voor Facebook en X, en hoogtepunt covers voor op Instagram. Via de hoogtepunt covers kan men ook sneller informatie over onderwerpen vinden die voor hen relevant zijn. De huisstijl van Swollwacht is volledig doorgetrokken naar deze ontwerpen, zodat alles in één lijn staat.

Nadat de pagina’s inhoudelijk en qua vormgeving goed zijn ingericht, konden we starten met het social media beheer. Het beheren van de social media kanalen houdt in dat we wekelijks social media berichten bedenken, schrijven, ontwerpen, publiceren en analyseren.

Daarnaast houden wij inkomende berichten en reacties in de gaten. Voor Swollwacht delen we twee berichten per week op de eerdergenoemde kanalen. Deze berichten richten zich op het uitlichten van de partij, de standpunten, actualiteit en ontwikkelingen, met als doel de doelgroep te informeren, aan te trekken en het gesprek aan te wakkeren.

Regelmatig zijn we met onze contactpersoon binnen de partij in gesprek om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Hierdoor kunnen we snel en gericht meedenken, onze activiteiten hierop baseren en geen kansen missen.

WEBSITE BEHEER

Naast het beheren van de social media accounts, verzorgen we ook het beheer van de website van Swollwacht. Het is namelijk essentieel dat de website beschikt over relevante en vooral actuele informatie. Een website is de belangrijkste bron van informatie voor veel mensen. Het is daarnaast belangrijk om de website actueel en up-to-date te houden, zodat de website goed zichtbaar is en vindbaar blijft in zoekmachines. Swollwacht heeft dan ook bij ons gekozen voor een website-beheer strippenkaart. Hierdoor kopen zij uren in die wij inzetten voor het beheren van de website. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig plaatsen en aanpassen van content en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.