YIBBLA.

In 2021 is het vriendelijkste familieplatform van Nederland opgericht, yibbla. Het platform zorgt ervoor dat senioren op een eenvoudige en veilige manier in contact kunnen komen én blijven met hun naasten en verzorgers. Dit alles in een beveiligde omgeving en op één platform. De applicatie heeft verschillende handige toepassingen die het leven van de senioren verrijkt, maar ook de zorg vereenvoudigt.

BRAND CASE.

Opdrachtgever:
yibbla

Diensten:
Webdevelopment & copywriting, app design.

Yibbla is een uniek concept met een eigen applicatie die nieuw op de markt is gebracht. Door middel van de applicatie kunnen senioren via bijvoorbeeld een tablet of telefoon op een makkelijke en veilige manier het contact onderhouden met naasten, maar ook met hun verzorgers vanuit de zorginstelling. Omdat het ging om een nieuwe applicatie en een nieuw bedrijf, is yibbla bij ons gekomen met het verzoek of wij het design voor hun nieuwe applicatie konden creëren en een website konden ontwikkelen. Beiden moesten met elkaar in één lijn zijn en moesten een overzichtelijke en duidelijke uitstraling hebben, zodat het gericht is op de doelgroep.

APP DESIGN

Als eerste zijn we het gesprek aangegaan met yibbla om hun behoeften, wensen en concept goed te bespreken. We zijn daarna gestart met het ontwikkelen van het design voor de applicatie van yibbla. Voor zowel de tablet als voor de telefoon hebben we een ontwerp gemaakt. De bestaande huisstijl is volledig doorgetrokken naar het app design. De functionaliteiten hebben we op een overzichtelijke manier gepresenteerd en duidelijk weggezet. We hebben gekozen voor een lettergrootte die groter is dan de standaardgroottes. Dit in verband met de doelgroep (senioren). Ook de ontworpen iconen zijn groot weggezet, zodat de doelgroep hier goed mee over weg kan gaan. Elke functionaliteit heeft een aparte pagina. Het design is goed doordacht en houd rekening met de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie. Aan de hand van onze designs zijn de programmeurs aan de slag gegaan met de verdere ontwikkeling van de app.

WEBDEVELOPMENT & COPYWRITING

Na het ontwikkelen van het app design zijn we gestart met het bouwen van een informatieve website. Het doel van de website is vooral om men te informeren over het concept, de applicatie en de mogelijkheden. Bij het bouwen van de website stond de doelgroep constant centraal (senioren, hun familieleden en zorginstellingen). De bestaande huisstijl die we ook hebben doorgetrokken naar het app design hebben we ook verwerkt op de website. Op basis van de wensen van yibbla hebben we de teksten geschreven voor de websitepagina’s. De website beschikt over verschillende aanvraag- en contactformulieren, zodat bezoekers eenvoudig en snel contact kunnen opnemen met yibbla. Op verzoek van yibbla hebben we gerichte stockfoto’s gezocht en verwerkt op de website. De foto’s geven een fijne uitstraling aan de pagina’s en versterken het verhaal. Verder is de website via elk apparaat goed te bezoeken en is de website zo ingericht dat het goed vindbaar is in zoekmachines.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.