BLOG.

ONZE FAVORIETE WORDPRESS PLUGINS OP EEN RIJ.

De afgelopen jaren hebben wij al heel wat websites mogen bouwen voor verschillende opdrachtgevers. Allemaal met een eigen unieke en persoonlijke stijl. Bij het bouwen van deze websites maken wij gebruik van diverse plugins. In dit artikel hebben wij onze favoriete en meest gebruikte plugins op een rijtje gezet.

WordPress website

WordPress is een zeer toegankelijk systeem om websites in te bouwen en te beheren. Er zijn verschillende plugins beschikbaar om diverse functionaliteiten mogelijk te maken in WordPress. Wij werken dan ook met verschillende plugins om de wensen van onze opdrachtgevers met betrekking tot functionaliteiten te vervullen.

Als we terugkijken naar de websites die we hebben gerealiseerd door middel van WordPress, hebben de websites aan de buitenkant een eigen persoonlijk karakter. We kiezen bij elke opdracht (afhankelijk van het doel per opdracht) voor een specifieke opbouw, afbeeldingen, video’s, teksten en call-to-actions. De koppelingen worden gemaakt met de social media kanalen, contactformulieren worden aangemaakt, Google Maps wordt toegevoegd en de koppeling met Google Analytics wordt gemaakt.

Hieronder een overzicht van onze 3 favoriete WordPress-plugins.

1. WP Bakery Page Builder

Wanneer je op zoek gaat naar een plugin voor het opbouwen van een website, dan is WP Bakery Page Builder een aanrader. Met de WP Bakery Page builder kun je met verschillende content elementen een pagina opmaken. Deze plugin is eenvoudig te gebruiken voor het opzetten van toffe pagina’s. Je hoeft niet per se kennis te hebben van coderen. Het is van alle gemakken voorzien en de builder heeft verschillende functionaliteiten om je pagina te voorzien van verschillende gave visuals. Voorbeeldelementen van WP Bakery Page builder zijn tekstblokken, afbeeldingen, contactformulieren, social media links, iconen, grafieken en verschillende grids. Je kunt zelf bepalen op welke plek je bepaalde elementen wilt toepassen.

2. All-in SEO

Bij de vele WordPress websites die wij hebben gebouwd, hebben wij gebruik gemaakt van de All-in SEO plugin. Een goede plugin met verschillende opties om je pagina’s ook voor zoekmachines goed in te stellen. Bouw je een website, installeer dan deze plugin en voorzie elke pagina van goede en unieke titels en beschrijvingen. Schrijf je een paginabeschrijving, vergeet dan niet om een call-to-action hierin te verwerken, zodat het mensen triggert om verder te klikken en op je pagina te komen. 

3. Everest Forms

Er zijn verschillende plugins die je kunt gebruiken voor het tonen van een contactformulier op je website. Van al deze plugins gaat onze voorkeur uit naar Everest Forms. Dit is een plugin die zich onderscheid ten opzichte van alle andere. Het is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een mooi uiterlijk. Met een paar klikken is het al mogelijk om professionele contactformulieren aan te maken. Het is een volledig responsive plugin met een zeer gebruiksvriendelijke interface. Je kunt met deze plugin zo veel mogelijk contactformulieren aanmaken.

Heb je een eigen website en wil je gebruikmaken van verschillende betrouwbare plugins? Of wil je nieuwe functionaliteiten toevoegen aan je website? Dan raden wij bovengenoemde plugins zeker aan. Heel veel succes en mocht je hulp nodig hebben, aarzel dan niet om ons te contacten.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.