VAN WIJK BIKESERVICES.

Van Wijk Bikeservices is een fietsaanbieder die verschillende A-kwaliteit huurfietsen aanbiedt, waaronder: e-bikes, e-bakfietsen, tandems en accessoires. Het bedrijf is opgericht door Marcel van Wijk en is gevestigd in Nieuwleusen. Door middel van de fietsen kan men de prachtige omgeving van het Vechtdal/Reestdal verkennen.

BRAND CASE.

Opdrachtgever:
Van Wijk Bikeservices

Diensten:
Design, webdevelopment, offline reclame

Marcel van Wijk is van kinds af aan al met fietsen bezig en wilde graag van zijn hobby zijn werk maken. Zo heeft hij in 2021 de keuze gemaakt om te starten met zijn eigen onderneming, Van Wijk Bikeservices. Met zijn eigen bedrijf komt zijn passie voor fietsen en mensen blij maken met de juiste fietskeuze mooi samen. Bij het opstarten van een bedrijf hoort natuurlijk ook een nieuw logo en een nieuwe website. Marcel kwam dan ook bij ons met het verzoek om een nieuw logo te creëren en een nieuwe website te ontwikkelen. Om het bedrijf nog meer op de kaart te zetten hebben we ook een brochure ontworpen.

LOGO & HUISSTIJL

Voordat we zijn begonnen met het ontwikkelen van het logo zijn we het gesprek aangegaan met Marcel en hebben we het gehad over zijn wensen en voorkeuren. Het werd al snel duidelijk dat de nadruk mocht liggen op de letters V en W (Van Wijk). Dit hebben we dan ook verwerkt in het beeldmerk. We hebben gekozen voor dikke lijnen en een duidelijk font. Dit geeft een krachtige uitstraling aan het logo. Marcel gaf de voorkeur aan het verwerken van de kleuren oranje en zwart in het logo. Al met al is het een opvallend, maar vooral krachtig logo geworden die goed past bij de onderneming en Marcel.

WEBDEVELOPMENT

Vooral bij een nieuwe onderneming is het van belang dat je goed vindbaar en zichtbaar bent. We zijn daarom aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuwe website voor Van Wijk Bikeservices. Het doel van de website is om men te informeren over de dienstverlening van de onderneming. We hebben de stijl van het logo volledig doorgetrokken naar het webdesign.

De website beschikt over verschillende pagina’s, waaronder een pagina die informatie bevat over het bedrijf en Marcel, een pagina die informatie bevat over het fietsaanbod/mogelijkheden en een pagina met informatie over tips voor diverse fietsroutes. De pagina’s zijn op een overzichtelijke en duidelijke manier ingericht. Daarnaast hebben we een aanvraagformulier verwerkt op de website. Via dit formulier kunnen bezoekers direct en eenvoudig een aanvraag doen en fietsen reserveren. Verder is de website zo ingericht dat het goed zichtbaar is in zoekmachines en goed is te bezoeken via verschillende apparaten.

OFFLINE RECLAME

Om ook offline de doelgroep te kunnen bereiken hebben we een brochure voor Van Wijk Bikeservices gecreëerd. De stijl van het logo en de website is volledig doorgetrokken naar de brochure. Het is een 3-luik brochure geworden die informatie beschikt over het aanbod van Van Wijk Bikeservices. De brochure bevat foto’s om een goed beeld te geven van het aanbod en fietsomgeving, en om een frisse uitstraling te geven aan de vormgeving. We hebben een QR-code verwerkt op de brochure. Wanneer lezers de QR-code scannen met hun telefoon worden ze doorverwezen naar de website. Op de website kunnen ze extra informatie vinden over het aanbod, het bedrijf en overige relevante gegevens.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.