BLOG.

PROMOTIEARTIKELEN ALS EFFECTIEVE MARKETINGTOOL.

Je bedrijf beschikt over een goed functionerende website, is actief op social media en daarnaast sponsor je ook nog eens de lokale sportvereniging. Toch wil jij je merk nog meer én beter zichtbaar maken. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, maar wat als een krachtig marketinginstrument kan worden ingezet, zijn promotieartikelen. Dit zijn tastbare producten met je bedrijfslogo, die bijdragen aan een verhoogde merkzichtbaarheid en zorgen voor een connectie met je doelgroep. Wij vertellen je in deze blog graag meer over de kracht van promotieartikelen.

DE KRACHT VAN PROMOTIEARTIKELEN

Promotieartikelen zijn tastbare producten die worden bedrukt met het logo van een bedrijf en een belangrijk onderdeel zijn van de marketingmix. Aangezien de doelgroep de items fysiek kan zien en aanraken, en vaak kan gebruiken, zullen zij vaker worden blootgesteld aan je merk. Vooral als het gaat om items die gebruikt worden in het dagelijkse leven, denk hierbij aan pennen, tassen of drinkflessen. Terwijl digitale advertenties vaak maar even gezien worden, blijven promotieartikelen altijd zichtbaar. Sommige items kunnen zelfs worden voorzien van gepersonaliseerde QR-codes of kortingscodes, waardoor het promotieartikel meetbaar wordt en je de effectiviteit van de strategie kunt bepalen.

Daarnaast is het niet alleen leuk om promotieartikelen weg te geven aan je klanten, relaties en medewerkers, maar zorgt dit ook voor positieve associaties met jouw merk. Wanneer men een bruikbaar en/of leuk item ontvangt, zal men dat altijd associëren met jouw bedrijf. Verder is het uitdelen van promotieartikelen natuurlijk erg sympathiek, en kan het een reden zijn van een klant om bijvoorbeeld herhaaldelijk van je diensten of producten gebruik te maken.

SLIMME INVESTERING

Voor bedrijven is het mogelijk om voor een relatief bescheiden investering, een breed aantal promotieartikelen te laten ontwikkelen en te verspreiden. Aangezien deze items zorgen voor langdurige zichtbaarheid, in tegenstelling tot digitale advertenties, en herhaaldelijk worden gebruikt, hebben ze een hoog rendement op investering. Promotieartikelen zijn dan ook een slimme keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar effectieve manieren om hun merk te promoten. Als je ook nog eens kiest voor de meest originele en creatieve artikelen, onderscheid je jezelf ook nog eens van de concurrentie!

EFFECTIEF GEBRUIK VAN PROMOTIEARTIKELEN

Wil jij gaan inzetten op promotieartikelen? Denk dan eerst goed na over de volgende vragen; ‘’welke producten passen bij jouw bedrijf, wat is je doel en wie is je doelgroep?’’ Het is namelijk van belang om te kiezen voor een promotieartikel dat past bij jouw bedrijf, maar ook aansluit bij de interesses en behoeften van je doelgroep. Staat duurzaamheid binnen jouw organisatie en je doelgroep hoog in het vaandel? Dan is het dus belangrijk om uitsluitend te kiezen voor duurzame items.

Door te investeren in promotieartikelen die relevant en nuttig zijn voor het doel en doelgroep, vergroot je de kans dat ze worden gewaardeerd en worden gebruikt. Bestaat je doelgroep vooral uit jongeren? Kijk dan niet naar de traditionele artikelen, maar naar iets wat zij handig en trendy zouden vinden. Denk hierbij aan een USB-stick, een powerbank of telefoonhoesje. Het is zonde als je artikelen gaat aanschaffen die uiteindelijk het doel missen, je doelgroep niet aanspreken en in de prullenbak belanden. Net als bij andere vormen van reclame, werkt deze vorm van marketing het beste als het product aansluit bij je doelgroep.

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de promotieartikelen in lijn zijn met de uitstraling van je bedrijf, omdat ze een verlengstuk vormen van je identiteit. Je wilt dat mensen jouw promotieartikelen kunnen associëren met je onderneming! Zorg dus voor een consistente branding waarbij je gebruikmaakt van je huisstijlkleuren, logo en andere merkelementen. Daarnaast werkt een persoonlijke boodschap of slogan altijd goed! Door promotieartikelen zorgvuldig te selecteren en af te stemmen op de stijl en uitstraling van je bedrijf, creëer je een consistente merkbeleving die bijdraagt aan het succes en de zichtbaarheid van je bedrijf.

Nu je de kracht van promotieartikelen hebt ontdekt en begrijpt hoe ze kunnen bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid, en het versterken van de band met je doelgroep, is het tijd om te kijken of je dit wilt toepassen in je marketingstrategie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of klik hier. Wij versterken graag jouw merk met onze originele en kwalitatieve promotieartikelen.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.