NOCCIOLO.

Nocciolo is een familiebedrijf uit Marijenkampen dat zich inzet voor het gebruik van originele en duurzame producten in o.a. tuinen. Zo maken ze gebruik van de restproducten uit de fruitverwerkende industrie en geven ze deze een andere toepassing. Door middel van innovatief denken maken ze het onderscheid. Producten zoals perzikstenen, abrikozen en hazelnoten zetten ze in als bodem/dakbedekkers, half verharding en schuttingen. 

BRAND CASE.

Opdrachtgever:
Nocciolo

Diensten:
Social media marketing, design en offline reclame.

Nocciolo biedt een innovatieve en unieke oplossing voor in de tuin en om het huis. Om dit unieke concept nog meer naar buiten te brengen heeft Nocciolo ons benaderd om hen te ondersteunen bij het zakelijk inzetten van social media. Daarnaast hebben we het logo van Nocciolo mogen restylen, zodat het nog meer zou aansluiten bij het bedrijf. In een latere fase hebben wij een brochure mogen ontwikkelen en een creatieve bus bestickering ontworpen. Zo kan niemand meer om Nocciolo heen! 

SOCIAL MEDIA MARKETING

Om hun producten en toepassingen nog meer onder de aandacht te brengen zijn we Nocciolo gaan ondersteunen bij het inzetten van social media. Nocciolo maakte al gebruik van Facebook en Instagram, maar waren hier niet structureel mee bezig. We hebben de kanalen actueel gemaakt en juist ingesteld.

Daarnaast hebben we ook een LinkedIn pagina aangemaakt en ingesteld, zodat ze niet alleen de particuliere markt konden bereiken maar ook de zakelijke markt. We hebben een unieke social media stijl gecreëerd die we terug lieten komen op de pagina’s en in de berichten.

Na het juist instellen van de pagina’s en het vormgeven van de social media huisstijl, hebben we het beheer van de social media kanalen op ons genomen. Dit betekent dat we wekelijks diverse social media berichten hebben gedeeld, waarbij we de thema’s hebben bedacht, teksten hebben geschreven, de designs hebben ontworpen en de berichten hebben geanalyseerd. Daarnaast namen we ook de social care op ons waarbij we reageerden op binnenkomende reacties en berichten. Door in te zetten op social media hebben we Nocciolo op verschillende manieren onder de aandacht gebracht en men geïnformeerd over de producten en verschillende toepassingen/mogelijkheden. 

LOGO REDESIGN

Nocciolo was al voorzien van een logo, maar toch hadden ze de wens om het logo nog meer in één lijn te brengen met het bedrijf. Al jaren maakt Nocciolo gebruik van restproducten uit de fruitverwerkende industrie en dit mocht nog meer naar voren komen in het logo. We zijn daarom aan de slag gegaan met het opfrissen en restylen van het bestaande logo. Als belangrijk element hebben we het re-use symbool toegevoegd aan het beeldmerk. Dit symbool staat voor duurzaamheid en sluit goed aan bij de dienstverlening van Nocciolo en waar zij voor staan.

OFFLINE RECLAME

Niet alleen online, maar ook offline wil Nocciolo haar doelgroep bereiken en de producten en toepassingen onder de aandacht brengen. We hebben daarom ook een brochure mogen ontwikkelen voor Nocciolo. De brochure bevat o.a. informatie over het ontstaan en de achtergrond van Nocciolo, hun visie en missie, en de producten en toepassingen. De informatie hebben we op een overzichtelijke en creatieve manier weggezet in de brochure. Een leuk detail van de brochure is de uitslaande roadmap. De roadmap toont de restproducten aan, de levensloop en doeleinden. Dit hebben we op een creatieve manier weggezet. De stijl van de brochure is in lijn met de huisstijl van Nocciolo.

Daarnaast had Nocciolo de wens om een bus bestickering te laten ontwerpen waarbij de producten en toepassingen goed zichtbaar zijn. We zijn dan ook aan de slag gegaan met het ontwerpen van een opvallend design. Op een creatieve en speelse manier hebben we de producten en de verschillende toepassingen terug laten komen en duidelijk weggezet. De huisstijl van Nocciolo is goed zichtbaar op het gehele ontwerp. Op deze manier is alles herkenbaar en in één lijn met elkaar.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.