BLOG.

ZAKELIJK INHAKEN OP KONINGSDAG: HOE PAK JIJ HET AAN?

Een thema dat ieder jaar terugkeert en op iedere marketingkalender zou moeten staan, is Koningsdag. Als bedrijf kun je een hoop doen met betrekking tot deze Koninklijke dag. Jij laat deze dag en al die kansen toch niet aan je voorbijgaan? Wij delen graag een aantal marketingtips met je om deze dag tot een echt feest te maken voor je online volgers en klanten!

Waarom inhaken op nationale dagen en feestdagen?

Als bedrijf is het belangrijk om in te spelen op de actualiteit en gebeurtenissen die relevant zijn voor je doelgroep. Het inhaken op nationale dagen en feestdagen zoals Koningsdag biedt een uitgelezen kans om de betrokkenheid van je publiek te vergroten en je bedrijf op een positieve manier te positioneren. Daarnaast creëer je hiermee een nieuwe mogelijkheid om je producten of diensten op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Door in te haken kun je als bedrijf je creativiteit tonen en je onderneming op een ludieke manier promoten. Inhaken op zulke dagen kan leiden tot meer betrokkenheid op social media, meer websiteverkeer en uiteindelijk zelfs tot een stijging in verkoop. Het is dus een zeer slimme zet om als bedrijf in te haken!

Maak van Koningsdag een succes

Je zult nu begrijpen waarom het goed is om als bedrijf in te haken op Koningsdag, maar hoe kun je nu het beste inhaken op deze dag? Er zijn natuurlijk oneindig veel manieren om zowel online als offline in te haken, maar wij delen graag een aantal opties met je over hoe jij je boodschap, actie of event onder de aandacht kunt brengen.

Acties en kortingen
Op Koningsdag zijn veel mensen op zoek naar koopjes en deals. Door als bedrijf acties en kortingen aan te bieden, trek je niet alleen de aandacht van potentiële klanten, maar moedig je ook bestaande klanten aan om aankopen te doen. Uiteraard zijn er nog meer bedrijven die inzetten op kortingen, dus is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van je concurrenten. Zet je actie op een speelse manier op en maak veel reclame. Hierdoor vergroot je de kans dat men voor jouw bedrijf kiest!

Social media marketing
Tegenwoordig is zo’n beetje iedereen wel actief op social media. Dit biedt dus een mooie kans om via social media jouw boodschap voor Koningsdag te verspreiden onder je doelgroep. Dit klinkt vrij simpel, maar kan nog best uitdagend zijn! Op en rondom Koningsdag zullen er namelijk een heleboel social media berichten verschijnen en is het de uitdaging voor jouw bedrijf om de aandacht te trekken en op te vallen in een overvolle tijdlijn.  Zorg ervoor dat je inspeelt op de emotie van mensen. Zo kan een humoristische benadering erg effectief zijn. Bedenk een leuke woordgrap of feliciteer de koning op een ludieke manier. Vergeet hierbij niet om de link te leggen naar je bedrijf en dienstverlening, zodat het ook relevant is voor je doelgroep. En houd natuurlijk rekening met kleuren en elementen die gelinkt zijn aan Koningsdag. Organiseer je een evenement of speciale actie tijdens Koningsdag? Ook deze kun je rondom de feestdag promoten via online kanalen!

Nieuwsbrieven
Naast social media, zijn nieuwsbrieven ook een effectieve manier om je klanten op de hoogte te brengen van bijvoorbeeld jouw speciale Koningsdagactie of evenement. Nieuwsbrieven bieden een directe en persoonlijke manier om met je doelgroep te communiceren. Met nieuwsbrieven is de kans groot dat je klanten je boodschap daadwerkelijk zien en tot actie overgaan.

Het is natuurlijk geen verplichting om als bedrijf een actie op te zetten, kortingen door te voeren of evenementen te organiseren. Je volgers een fijne Koningsdag wensen of je winkel omtoveren in oranje-kleuren kan natuurlijk ook om de aandacht te trekken! Door een beetje out-of-the-box te denken en met wat creativiteit kun jij ook dit jaar van Koningsdag een (zakelijk) succes maken! Kom je er toch niet uit? Wij denken graag met je mee!

Er staan de komende tijd nog veel meer leuke en feestelijke dagen op de agenda waar je met je bedrijf op in kunt haken. Denk aan Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Moederdag en ook de start van de zomer!

Download de Brand for Life inhaakkalender 2024 via onderstaande button en bekijk het volledige overzicht van alle feestdagen en overige inhaakmomenten.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.