FOTOSTUDIO A14.

Fotostudio A14 is een fotostudio in Ommen die is opgericht door vakfotograaf Aniek Wessel. Ze biedt zowel particuliere als zakelijke fotografie aan. Daarnaast geeft ze ook workshops over haar vakgebied. De passie voor fotografie is bij Aniek ontstaan vanuit haar creativiteit. Met haar fotostudio richt ze zich op het maken van mooie beelden die een verhaal vertellen, personen laten zien en die iets artistieks bezitten.

BRAND CASE.

Opdrachtgever:
Fotostudio A14

Diensten:
Design, webdevelopment & copywriting, social media marketing.

Aniek Wessel is al sinds 2012 actief als professioneel fotografe. In 2021 vond ze het tijd worden voor haar eigen fotostudio en heeft ze haar diensten verder uitgebreid. Door deze ontwikkelingen is ze haar diensten gaan aanbieden onder een nieuwe naam, Fotostudio A14. Bij een nieuw merk hoort ook een nieuwe uitstraling en daarom is Aniek bij ons gekomen voor het ontwerpen van een nieuw logo & huisstijl en het bouwen van een website. Daarnaast wilde ze gelijk graag goed zichtbaar zijn én blijven door in te zetten op social media. We hebben haar hierbij geholpen door advies te geven en een zakelijk Instagram, Facebook en LinkedIn account op te zetten en juist in te stellen.

LOGO & HUISSTIJL

Voordat we zijn gestart met het ontwerpen van een nieuw logo voor Fotostudio A14, zijn we het gesprek aangegaan met Aniek en hebben we het gehad over haar wensen en voorkeuren. Ze gaf aan dat ze graag zachte en frisse kleuren wilde terugzien in het logo en dat haar dienstverlening er goed uit moest komen. Ook was de wens om het getal 14 goed zichtbaar te maken, omdat dit het huisnummer is van haar fotostudio. Het nieuwe logo bevat verschillende tinten van de kleur Teal, dit is een combinatie van groen en blauw. Deze kleur geeft een zachte en elegante uitstraling aan het logo en staat voor frisheid en creativiteit. We hebben de lens van een camera met een groot diafragma verwerkt in het logo om zo de link te maken naar de diensten van Fotostudio A14. Daarnaast is A14 prominent aanwezig, maar wel op een speelse manier door het sierlijke font. Naast het ontwerpen van het logo hebben we ook een visitekaart ontworpen en bedrukt voor Fotostudio A14. De stijl van het logo hebben we doorgetrokken naar de visitekaart. De visitekaart bevat de contactgegevens van Aniek, maar ook een overzicht van haar diensten. Deze gegevens zijn op een mooie en duidelijke manier weggezet.

WEBDEVELOPMENT & COPYWRITING

Na het creëren van een nieuw logo en een nieuwe stijl, zijn we gestart met het bouwen van een nieuwe website. Het doel van de website is om mensen te informeren over Fotostudio A14, de diensten en om een impressie te geven van Aniek haar werk. De stijl van het ontworpen logo en de visitekaart is volledig doorgetrokken naar de website. De website bestaat uit verschillende pagina’s, waaronder een pagina die informatie geeft over Aniek Wessel en een pagina die prachtige beelden laat zien uit haar portfolio. Daarnaast hebben we de particuliere- en zakelijke fotografie diensten van Fotostudio A14 op aparte pagina’s uitgelicht. Ook de aangeboden workshops hebben we op een overzichtelijke manier gepresenteerd en op een aparte pagina weggezet.

De websiteteksten hebben we op basis van de wensen en relevantie informatie vanuit Aniek geschreven. De teksten zijn op een overzichtelijke en professionele manier weggezet op de gehele website. Uiteraard hebben we prachtige foto’s geplaatst op de website die zijn geschoten door Aniek. Dit geeft een frisse uitstraling aan de website en geeft gelijk een impressie van haar gerealiseerde werk. Verder hebben wij unieke social media buttons ontworpen in de huisstijl en toegepast op de website. Deze verwijzen door naar de social media kanalen die Aniek gaat gebruiken voor Fotostudio A14.

Het is een professionele website geworden die uitermate geschikt is voor mobiel, tablet en desktop. De website beschikt over een goede navigatie en de pagina’s zijn zo ingesteld dat deze goed vindbaar zijn in zoekmachines.

SOCIAL MEDIA MARKETING

Om online zichtbaar te zijn én te blijven gaat Aniek met Fotostudio A14 inzetten op social media. Om hier actief en goed mee bezig te kunnen gaan hebben wij een zakelijk Facebook, Instagram en LinkedIn account aangemaakt voor Fotostudio A14. We hebben ervoor gezorgd dat deze accounts goed zijn ingesteld en de juiste informatie bevatten. Daarnaast hebben we Aniek geadviseerd in hoe zij de social media kanalen zo effectief mogelijk kan inzetten. We hebben haar onder andere tips gegeven over de verschillende soorten content die ze kan delen en over een sterke opbouw van social media berichten. We hebben haar een aantal functionele snufjes en diverse mogelijkheden van de platformen laten zien. Op deze manier komt het helemaal goed met het zakelijke gebruik van social media!

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.