BLOG.

BEREAL OR GO HOME.

BEWHAT?!

BeReal is een Franse social media app, die sinds 2020 bestaat, maar momenteel (in 2022) één van de populairste apps onder de jongeren is. De app daagt gebruikers uit om binnen 2 minuten een foto van zichzelf en de omgeving te maken. En je raad het al, dit uiteraard zonder filters en zonder de mogelijkheid om de foto’s te bewerken!

1... 2... 3... SMILE!

Dagelijks krijgen gebruikers van de app op een willekeurig tijdstip een melding om een foto te maken. Wanneer je deze melding krijgt, is voor iedereen een vraag. Bij het klikken op de melding gaan de 2 minuten om een foto te maken gelijk in. Tijd om mooi te poseren of om je make-up bij te werken is er dus niet! Er wordt een foto gemaakt vanuit de voor- en achterkant van de camera. Zo zien je vrienden hoe je er op dat moment uitziet en waar je op dat moment bent. Toch is ook er een manier om het concept iets te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld wachten met het klikken op de melding, zodat je een BeReal kunt maken wanneer je hier zelf klaar voor bent. Wel kunnen je vrienden zien dat de foto buiten de 2 minuten is gemaakt. Door de tijdslimiet, het willekeurige moment en de ‘no filter policy’ word je als gebruiker gedwongen om ‘real’ te zijn.

INTERACTIE

Je kunt je vrienden toevoegen op de app, maar de foto’s van je vrienden worden pas zichtbaar wanneer je zelf ook een BeReal hebt gemaakt. Wel zo eerlijk, toch? Na het maken van een BeReal kun je zelf je publiek instellen. Je kunt je foto zichtbaar maken voor ‘iedereen’ of alleen voor je vrienden. Verder kun je ook jouw locatie toevoegen bij je foto en een bijschrift bij de foto plaatsen. Daarnaast kun je ook reageren op de foto’s van je vrienden. Dit doe je door middel van RealMoji’s. Dit zijn emoji’s in de vorm van een selfie! En ja, ook hier kun je geen filter overheen doen.

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Wanneer je de perfecte plaatjes op Instagram helemaal zat bent, dan is BeReal het geschikte platform voor jou. Echte inhoud van jezelf en van je vrienden, zonder gelikte poses en filters. Naast de echtheid van het platform, neemt het platform ook helemaal niet veel tijd in beslag. Zo kunnen we uren scrollen door de ‘For You’-page van TikTok en kunnen we meerdere vakantiekiekjes op een dag posten op Instagram, maar bij BeReal heb je maar 2 minuten per dag om een foto te uploaden. Verder heb je het bij dit platform helemaal niet over volgersaantallen, likes of influencers. Sterker nog, de beschrijving van de app in de AppStore luidt als volgt: ‘’If you want to become an influencer you can stay on TikTok and Instagram.’

Zal dit platform dan toch een blijvertje zijn of slechts een korte hype? Wij zijn in ieder geval fan!

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.