BLOG.

HET BELANG VAN BEDRIJFSFOTO- EN VIDEOGRAFIE.

We kennen allemaal het gezegde wel: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden.’’ Het klinkt cliché, maar het is zeker waar. Doordat we allemaal visueel zijn ingesteld, verwerken we beelden gemakkelijker dan tekst. Professionele bedrijfsfoto– en videografie is dus ook van groot belang omdat het je helpt om een sterke eerste indruk te maken, de aandacht te trekken, je merkidentiteit te versterken, emoties en verhalen over te brengen, en je online aanwezigheid te verbeteren. En dat is wat je als ondernemer wilt! In dit blog vertellen we je meer over de essentie van zakelijke bedrijfsfoto- en videografie en hoe je hier het beste op in kunt zetten.

VISUELE KRACHT VOOR JE BEDRIJF

Of het nu gaat om een social media post, reclamemateriaal of een website: goede foto’s en video’s zijn onmisbaar voor elk bedrijf. Dit heeft te maken met het feit dat professionele foto’s en video’s een sterke eerste indruk geven en het bedrijf weerspiegelen. Met beelden kun je laten zien wat voor diensten of producten je aanbiedt en kun je een sfeerimpressie geven van het bedrijf. Hierdoor wek je vertrouwen en krijgen potentiële klanten direct een beter beeld van wat ze kunnen verwachten.

Naast het versterken van je merkidentiteit en boodschap, trekken hoogwaardige beelden ook sneller de aandacht. Vooral online kan het lastig zijn om tussen alle andere social media berichten op te vallen. Wanneer je gebruik maakt van mooie beelden in je berichten, zul je sneller opgemerkt worden en meer interactie krijgen met je volgers en doelgroep. 

Een tip: deel op social media een mix van persoonlijke en zakelijke media. Door persoonlijke media te delen kun je de mensen achter je bedrijf laten zien en kun je de betrokkenheid vergroten. Men wil nu eenmaal mensen en echte ervaringen zien! Het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden tussen persoonlijke en zakelijke foto’s/video’s. De beelden moeten relevant zijn voor je merk en altijd een professionele uitstraling hebben die past bij je onderneming.  

Verder kun jij je door middel van zakelijke foto- en videografie onderscheiden van je concurrenten. Wanneer de beelden, die je voor je bedrijf inzet, van goede kwaliteit zijn, laat dit zien dat je aandacht besteedt aan de presentatie van je onderneming. Als je deze beelden ook nog eens op een creatieve en unieke manier inzet, dan zul je sneller de aandacht trekken en een blijvende indruk achterlaten!

STOCKFOTO'S VERSUS PROFESSIONELE FOTO'S

In de praktijk zien we dat er veel bedrijven zijn die op social media, websites en reclamemateriaal gebruikmaken van stockfoto’s. Dit zijn beelden die gemaakt worden door een fotograaf en beschikbaar zijn op diverse platforms. Deze foto’s kunnen bedrijven aanschaffen voor gebruik of soms zelfs gratis gebruiken. Stockfoto’s zorgen ervoor dat bedrijven geen tijd kwijt zijn aan het creëren van eigen content en hiermee besparen ze kosten op bijvoorbeeld het inhuren van een professionele fotograaf. Echter kunnen andere bedrijven deze foto’s ook gebruiken. Met stockfoto’s kun jij je dus niet onderscheiden en de beelden voegen dan ook geen meerwaarde toe aan jouw merk.

Daarentegen maak je met professionele foto’s wél het verschil. Deze beelden worden namelijk op maat gemaakt en passen volledig bij jouw bedrijf en je uitstraling. Hierdoor kun jij je onderscheiden van concurrenten en een blijvende indruk achterlaten. Ondanks dat stockfoto’s in bepaalde situaties erg handig kunnen zijn, zijn we dus zeker een voorstander van professionele fotografie. Het is een investering, maar je krijgt er wel kwaliteit, een sterkere merkidentiteit en meer vertrouwen van je doelgroep voor terug!

MEDIA TRENDS EN ONTWIKKELINGEN IN 2023

Wanneer je de aandacht wil blijven trekken met beelden die je bijvoorbeeld deelt op social media of gebruikt op je website, is het van belang dat je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. We hebben een aantal belangrijke trends voor je op een rijtje gezet.

Interactieve en immersive media
Wellicht dat het begrip ‘immersive media’ je niks zegt, maar het is tegenwoordig helemaal hot en happening. Onder deze vorm van media verstaan we namelijk onder andere: virtual reality, augmented reality en 360-graden video’s. Immersive media zorgt ervoor dat bedrijven hun diensten/producten op een interactieve en creatieve manier kunnen presenteren. Bedrijven vallen hierdoor op, onderscheiden zich hiermee van hun concurrenten en creëren hiermee een echte ervaring voor hun doelgroep.

Visuele storytelling
Met behulp van visuele content kunnen bedrijven op een speelse en persoonlijke manier hun verhaal vertellen en hierdoor hun doelgroep aantrekken. Door een bedrijfsverhaal op een visuele manier naar buiten te brengen, kun je meer kracht geven aan het verhaal en een diepere connectie creëren met je doelgroep. Visuele storytelling is dan ook zeer populair onder bedrijven en wordt steeds meer erkend als een krachtige strategie om meer betrokkenheid te genereren. Vooral met de komst van social media platformen, zoals TikTok en Instagram, is visuele storystelling niet meer weg te denken uit deze tijd!

Persoonlijk en authentiek
Wanneer je gebruik maakt van mooie kwalitatieve beelden, is het tegenwoordig erg belangrijk dat de beelden persoonlijk en authentiek zijn. Door beelden te delen die relevant zijn voor je doelgroep en persoonlijke elementen bevatten, creëer je een gevoel van herkenning. Daarnaast helpen beelden die elementen bevatten van je team, werkwijzen en diensten bij het opbouwen van vertrouwen. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is niet altijd makkelijk om na te streven!

Korte video’s
Dit is een trend die al een aantal jaren erg populair is én ook nog wel een tijd populair blijft. Met korte video’s kun je namelijk op een snelle en creatieve manier je boodschap overbrengen. Daarnaast kijkt men sneller naar een korte video van 15seconden, dan naar een video van 1 minuut. Je trekt dus sneller de aandacht waardoor je meer betrokkenheid genereert. Ook platforms zoals TikTok en Instagram focussen zich op korte video’s. Beide platformen hebben diverse functies geïntroduceerd die gericht zijn op korte videocontent.

MAAK HET VERSCHIL!

Of je nu je doelgroep wilt aantrekken, meer betrokkenheid wilt genereren of gewoon professionaliteit wilt uitstralen: kwalitatieve foto- en videografie zijn essentieel voor elk bedrijf. Het inzetten op professionele foto- en videografie is een investering die zich uitbetaalt in kwaliteit en een sterkere merkidentiteit. En als je hierbij dan ook nog eens let op de trends en ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsfoto- en videografie, dan onderscheid jij je al helemaal van je concurrenten en maak je het verschil! Dus, waar wacht je nog op? Let’s shoot!

Natuurlijk sta je er niet alleen voor en helpen we je maar al te graag met het creëren van professionele, persoonlijke en authentieke content. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

GRATIS DOWNLOADEN

BRAND FOR LIFE
INHAAKKALENDER 2024.

Vul hieronder je gegevens in en ga direct aan de slag.